Mangokyckling med ris

 
Ingredienser:
  • 500g kyckling 
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 2 tsk tomatpuré 
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 200 g fryst mango
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja
  • salt
  • smör 
  • ris
Gör så här:
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta.
  5. Salta kycklingen och låt den fräsa med några minuter.
  6. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. 
  7. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min.
  8. Garnera med koriander eller persilja och servera med riset.

Kommentera här: