Chocolate chip cookies med påskägg

 
 
Jättegod, lite knäckig och extremt enkel kaka att baka!
Låt dock smeten svalna något innan du blandar i chokladknapparna, annars smälter de direkt.
Och vill man baka kakorna någon annan tid på året än just till påsk, så fungerar det lika bra att använda sig av nonstop som topping istället för färgglada påskägg.
 
Detta behövs till 16 (stora) kakor:
  • 125 g smör
  • 1½ dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 150 g chokladknappar
  • 150 g färgglada chokladägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen när det är smält.
  3. Blanda i muscovadosocker och strösocker i smöret.
  4. Blanda i ägget.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  6. Rör ner mjölblandningen i smörsmeten.
  7. Vänd ner chokladknapparna i smeten. (Först när smeten svalnat något, annars smälter de!).
  8. Forma smeten till bollar (för hand eller med stora skedar) och lägg dem på två bakplåtsklädda plåtar.
    Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut en del.
  9. Grovhacka godisäggen.
  10. Tryck ner godiskrosset i kakbollarna.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna är gyllene i kanten.
  12. Låt kakorna svalna på plåten.
 
 

Kommentera här: