Zucchinibröd

 
Ett fluffig och saftigt bröd!
 
Ingredienser
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2,5 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 7 dl grovriven zucchini, ca 250 g
  • 1 dl hackade pumpakärnor eller valfria nötter och frön
  • 2 msk vallmofrön
Gör så här
  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt jästen. Rör tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt vatten, mjöl, havregryn, honung och zucchini.
  3. Arbeta ihop till en deg ca 10 min i maskin eller för hand.
  4. Tryck ut degen i en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
  5. Strö över frön och nötter.
  6. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 1,5 timme.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Skåra till lagom stora bitar med en degskrapa eller kniv.  
  9. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills brödet fått fin färg.
  10. Låt vila i formen ca 10 minuter.
  11. Stjälp sedan ut och låt svalna på galler. 
 

Kommentera här: