Zucchinibröd


Ett fluffig och saftigt bröd!
Ingredienser
- 25 g färsk jäst
- 5 dl kallt vatten
- ca 13 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 2,5 tsk salt
- 2 msk honung
- 7 dl grovriven zucchini, ca 250 g
- 1 dl hackade pumpakärnor eller valfria nötter och frön
- 2 msk vallmofrön
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och tillsätt jästen. Rör tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt vatten, mjöl, havregryn, honung och zucchini.
- Arbeta ihop till en deg ca 10 min i maskin eller för hand.
- Tryck ut degen i en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
- Strö över frön och nötter.
- Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca 1,5 timme.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skåra till lagom stora bitar med en degskrapa eller kniv.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills brödet fått fin färg.
- Låt vila i formen ca 10 minuter.
- Stjälp sedan ut och låt svalna på galler.