Citroncheescake med digestive

 
Gillar obakade cheescake bäst. 
Tror att det beror på att de blir mer som glass i konsistensen och glass är ju också gott!
Kanske dags att plocka bort ljuslyktorna med julmotiv nu...
 
 
Botten:
  • 175 g digestivekrex
  • 75 g smör

Fyllning:
  • 2 citroner, skalet
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 200 g naturell färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:
  • 2 st digestivekex
  • 1 citron

Gör så här:
  1. Börja med att krossa kexen till botten i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda med smulorna.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  4. Häll smulorna i formen och packe till en botten med baksidan på en sked.
  5. Tvätta citronerna.och finriv skalet på två av dem.
  6. Dela äggen i gulor och vitor.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan.
  8. Vispa äggulor och socker.
  9. Blanda i färskost och citronskal i äggulorna och rör till en slät smet.
  10. Vispa grädde och vaniljsocker tjockt.
  11. Blanda gräddeni äggulesmeten och vänd till sist i de vispade äggvitorna.
  12. Häll smeten i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmari frysen.
  13. Ta fram 20 minuter före servering och garnera med krossade kex och citron.

Kommentera här: