Citroncheescake med digestive

Tror att det beror på att de blir mer som glass i konsistensen och glass är ju också gott!
Kanske dags att plocka bort ljuslyktorna med julmotiv nu...
Botten:
- 175 g digestivekrex
- 75 g smör
Fyllning:
- 2 citroner, skalet
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 200 g naturell färskost
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 2 st digestivekex
- 1 citron
Gör så här:
- Börja med att krossa kexen till botten i en matberedare.
- Smält smöret och blanda med smulorna.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
- Häll smulorna i formen och packe till en botten med baksidan på en sked.
- Tvätta citronerna.och finriv skalet på två av dem.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan.
- Vispa äggulor och socker.
- Blanda i färskost och citronskal i äggulorna och rör till en slät smet.
- Vispa grädde och vaniljsocker tjockt.
- Blanda gräddeni äggulesmeten och vänd till sist i de vispade äggvitorna.
- Häll smeten i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmari frysen.
- Ta fram 20 minuter före servering och garnera med krossade kex och citron.