Biff Tagliata

 
Ett nytt recept som vi defenitivt kommer göra flera gånger i sommar.
Från Buffés majnummer.
Och jag som inte ens äter färska tomater, tyckte att det var gott i denna rätt.
I alla fall ett par stycken, man ska ju inte överdriva. :0)
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 600 g biff eller flankstek
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g rucola
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 3-4 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:
  1. Krydda köttet med 1 tsk salt och ½ tsk peppar.
  2. Grilla på direkt värme med ca 2 minuter per sida tills köttet får fin färg.
    Fortsätt grilla på indirekt värme tills innertemperaturen på köttet är 53-58 grader.
  3. Låt köttet vila minst 10 minuter.
  4. Vill du ha rostade pinjenötter på salladen rostar du dem medan köttet vilar.
    Torr panna och rör runt nötterna så de inte bränns. 
    Jag hoppade över att rosta pinjenötterna och det blev också gott.
  5. Halvera tomaterna och lägg dem på ett fat tillsammans med ruccolan.
  6. Skiva köttet och lägg ovanpå salladen.
  7. Toppa med parmesan och pinjenötter.
  8. Slutligen, ringla över vinäger och olja.
 
Vi serverade denna rätt med rostad potatis och en bearnaisesås.
 
 

Kommentera här: