Salsiccialasagne
Lasagne i ny tappning, nämligen med salsiccia.
Riktigt gott!
Receptet kommer från Dante Zia.
Ingredienser:
Salsicciasås
- 1 dl gul lök, finhackad
- 1 dl selleri, finhackad
- 1 dl moroto, finhackad
- 1 msk fänkålsfrön
- 900 g salsiccia
- 800 g passerade tomater
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 dl rött vin
- Strösocker, salt och svartpeppar
Bechamelsås
- 100 g smör
- 100 g mjöl
- 7 dl mjölk
- 0,5 tsk muskot
- Salt
Övrigt
- Lasagneplattor
- Parmesan
- 2 mozzarella
- Basilika
Gör så här:
Salsicciasås
- Hacka gul lök, selleri samt morot.
- Ta bort skinnet från salsiccia samt dela i mindre bitar.
- Fräs salsiccian på hög värme tills den får fin färg.
- Tillsätt gul lök, selleri, morot och fänkålsfrån.
- Häll på passerade tomater samt rött vin.
- Låt koka i 30 minuter.
- Smaka av med strösocer, salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 190 grader.
Bechamelsås
- Värm mjölken i en kastrull.
- I en annan kastrull, smält smöret och rör ner mjölet till en redning.
- Rör ner mjölken i redningen, lite i taget.
- Smaka av med salt och muskot.
Montera lasagne
- Varva salsicciasås, bechamelsås och riven parmesanost.
- Avsluta med mozzarella, bechamel och parmesanost.
Grädda lasagnen i ugnen cirka 30-35 minuter.
Låt vila 10 minuter och garnera med basilika innan servering.