Salsiccialasagne

 
Lasagne i ny tappning, nämligen med salsiccia.
Riktigt gott!
Receptet kommer från Dante Zia.
 
Ingredienser:
Salsicciasås
  • 1 dl gul lök, finhackad
  • 1 dl selleri, finhackad
  • 1 dl moroto, finhackad
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 900 g salsiccia
  • 800 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 dl rött vin
  • Strösocker, salt och svartpeppar
Bechamelsås
  • 100 g smör
  • 100 g mjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0,5 tsk muskot
  • Salt
Övrigt
  • Lasagneplattor
  • Parmesan
  • 2 mozzarella
  • Basilika
Gör så här:
Salsicciasås
  1. Hacka gul lök, selleri samt morot. 
  2. Ta bort skinnet från salsiccia samt dela i mindre bitar.
  3. Fräs salsiccian på hög värme tills den får fin färg.
  4. Tillsätt gul lök, selleri, morot och fänkålsfrån.
  5. Häll på passerade tomater samt rött vin.
  6. Låt koka i 30 minuter.
  7. Smaka av med strösocer, salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 190 grader.
 
Bechamelsås
  1. Värm mjölken i en kastrull.
  2. I en annan kastrull, smält smöret och rör ner mjölet till en redning. 
  3. Rör ner mjölken i redningen, lite i taget. 
  4. Smaka av med salt och muskot. 
Montera lasagne
  1. Varva salsicciasås, bechamelsås och riven parmesanost. 
  2. Avsluta med mozzarella, bechamel och parmesanost. 
Grädda lasagnen i ugnen cirka 30-35 minuter.
Låt vila 10 minuter och garnera med basilika innan servering. 

Kommentera här: