Semmelvåffla

 
I år blir det en semmelvåffla på våffeldagen.
Två favoriter i en.

Våfflor:
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk socker

Fyllning:
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gr mandelmassa

Gör så här:
  1. Smält smöret.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa äggen i en annan bunke.
  4. Blanda i hälften av mjölken med äggen.
  5. Sikta i mjölet i ägg- och mjölkblandningen, vispa så att du får en klumpfri smet.
  6. Häll sedan i resten av mjölken och det smälta smöret i smeten. Blanda väl.
  7. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör om det behövs.
  8. Lägg våfflorna på ett galler.
  9. Under tiden du gräddar våfflor, vispa grädden med vaniljsocker så den blir spritstjock.
  10. Riv mandelmassan och blanda ut den i lite grädde eller mjölk så den blir bredbar i konsistensen.
  11. Bred lite mandelmassa på en våffla. 
  12. Klicka eller spritsa ut grädden på våfflan och toppa med ytterligare en våffla.
  13. Om man vill, pudra lite florsocker på toppen på våfflan.
  14. Njut!
 

Kommentera här: