Brownie med kolakräm

 
 
En kaka för chokladälskaren!
Står att det blir 12-15 kakor i receptet, men de är stora kakor, så det gör inget att skära dem mindre och få ut fler. Eller gör dem till trianglar så blir det dubbelt så många.
Kakorna förvaras i kylskåp.
 

Detta behövs för 12-15 bitar:
  • 250 g smör
  • 300 g ljust muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • ¾  tsk salt

Kolakräm:
  • 2 dl smetana
  • ¾ dl dulce de leche

Garnering:
  • krossade maränger/mini maränger (kan uteslutas)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten bunke.
  3. Smält ihop smör och socker i en kastrull, till en tjock blank smet.
  4. Tag kastrullen från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Rör.
  5. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en liten långpanna (20 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt kallna.
  9. Skär kakan i bitar.
  10. Kolakräm: Vispa upp smetana och dulce de leche till en fast och spritsbar kräm.
  11. Spritsa krämen på kakorna med en tät stjärntyll.
  12. Garnera med krossade maränger (kan uteslutas).
 

Kommentera här: