Kall bearnaisås

 
Bästa bea-receptet!
Sedan jag hittade detta recept på kall bea, så gör vi i princip aldrig varm bearnaisesås längre.
Följer man detta recept så har man en väldigt god sås!
Receptet hittade jag på hemmanytt.se.
Som alltid med en bearnaisesås är det viktigt att alla ingredienser är så lika i temperatur som möjligt. Men det fiffiga med denna är ju att man kan förbereda den lite innan den ska ätas, eftersom den inte ska vara varm.
Receptet går bra att halvera.
 
 
Detta behövs:
  • 150 g smör
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 3 st äggulor, rumstempererade
  • 1,5 dl rapsolja, rumstempererad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Gör så här: 
  1. Blanda dragon och vinäger i en separat skål och låt stå under tiden smöret smälter.
  2. Smält smöret och ta genast av värmen.
  3. Låt svalna till rumstemperatur.
  4. Vispa äggulorna, gärna med elvisp.
  5. Tillsätt sedan den rumstempererade rapsoljan lite i taget och fortsätt vispa tills det tjocknar.
  6. Tillsätt smöret till äggulorna. Även här, mata in lite smör i taget med vispen.
  7. Tillsätt även blandningen av dragon och vitvinsvinäger.
  8. Krydda med salt och peppar enligt smak.
  9. Går bra att kyla lite kylskåp innan servering, men blir den för kall stelnar smöret i såsen. Ta i fall ut den en stund innan servering så den blir rumstempererad igen.
  10. Njut av din kalla bearnaisesås!
 
 
 

Kommentera här: