Kladdkaka med chokladfluff
Ett bakverk för chokladälskaren!
I chokladfluffet går det att välja choklad efter smak eller det man har hemma.
Vi hade nyss varit på Liseberg och vunnit en stor Toblerone så det blev valet för oss :)
Tänk på att chokladfluffet behöver svalna innan det går att vispa, gärna över natten.
Ingredienser
Chokladfluff:
- 150 g toblerone (eller annan choklad efter smak)
- 4 dl vispgrädde
Kladdkaka:
- 75 g choklad
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1,5 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
Gör så här
Chokladfluff:
- Hacka chokladen.
- Värm upp grädden så den precis börjar koka.
- Ta från värmen och rör ner chokladen.
- Häll i en bunke och låt svalna helt i kylen, gärna över natten.
- Vispa fluffig med elvisp.
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 175°.
- Hacka chokladen.
- Smält smöret.
- Rör ihop ägg och socker poröst i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna och den hackade chokladen.
- Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ungen 17-20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan.
- Låt svalna innan fluffet läggs uppe på kakan.
- Servera och njut!