Kladdkaka med chokladfluff

(null)
 
Ett bakverk för chokladälskaren!
I chokladfluffet går det att välja choklad efter smak eller det man har hemma. 
Vi hade nyss varit på Liseberg och vunnit en stor Toblerone så det blev valet för oss :)
Tänk på att chokladfluffet behöver svalna innan det går att vispa, gärna över natten.

Ingredienser

Chokladfluff:

  • 150 g toblerone (eller annan choklad efter smak)
  • 4 dl vispgrädde

Kladdkaka:

  • 75 g choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt 

 

Gör så här

Chokladfluff:

  1. Hacka chokladen.
  2. Värm upp grädden så den precis börjar koka.
  3. Ta från värmen och rör ner chokladen.
  4. Häll i en bunke och låt svalna helt i kylen, gärna över natten.
  5. Vispa fluffig med elvisp.

Kladdkaka:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka chokladen.
  3. Smält smöret.
  4. Rör ihop ägg och socker poröst i en skål. 
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  6. Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna och den hackade chokladen.
  7. Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  8. Grädda i mitten av ungen 17-20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan.
  9. Låt svalna innan fluffet läggs uppe på kakan.
  10. Servera och njut!
 

Kommentera här: