Köttbullar i svampsås


Hur gott är det inte med potatismos, köttbullar och en god sås?
Kan ju inte bli fel.
4 portioner
Ingredienser
- 500 g viltfärst alt nötfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 gul lök, finhackad
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk krossade enbär
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk smör
- 250 g trattkantareller
- 1 gul lök
- i msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 4 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kantarellfond
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt, peppar, enbär och timjan.
- Låt svälla i 5 minuter.
- Blanda med färsen och forma till köttbullar i önskad storlek.
- Bryn köttbullarna i smöret i het panna.
- Ta upp köttbullarna.
- Stek svamp och lök i smör under omrörning i ca 5 minuter.
- Pudra över mjölet, rör om.
- Häll på vatten, grädde och fond.
- Låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg ner köttbullarna och låt sjuda tills de är klara, 6-8 minuter.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera tillsammans med potatismos.