Kyckling med grönkål och getost

 
En smidig rätt där allt görs på en plåt.
Vi valde dock att grilla kycklingen sist vi gjorde rätten vilket också blev smarrigt :) 
 
4 portioner
Ingredienser
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 2 tsk kinesisk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad oregano
  • 800 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 0,75 dl olja
  • 120 g färsk riven grönkål
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 200 g chèvreost
Gör så här
  1. Dela potatisen i bitar. Skala och skär palsternackan i bitar.
  2. Blanda allt med 2 msk olja och hälften av salt och peppar. 
  3. Ugnsbaka på plåt i 200° i ca 25 minuter.
  4. Dela under tiden kycklingfiléerna i två delar.
  5. Blanda kycklingen med 2 msk olja, soya, vitlök och oregano. 
  6. Blanda grönkålen med resten av oljan. Salta och peppra.
  7. Tag ut plåten och lägg kycklingen. Stek i ytterligare 25 minuter. Låt grönkålen gå med de sista 5 minuterna.
  8. Tag ut plåten och smula över getosten. 
 


Kommentera här: