Kyckling med grönkål och getost
En smidig rätt där allt görs på en plåt.
Vi valde dock att grilla kycklingen sist vi gjorde rätten vilket också blev smarrigt :)
4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfiléer
- 2 tsk kinesisk soya
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 tsk torkad oregano
- 800 g potatis
- 500 g palsternacka
- 0,75 dl olja
- 120 g färsk riven grönkål
- 1 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- 200 g chèvreost
Gör så här
- Dela potatisen i bitar. Skala och skär palsternackan i bitar.
- Blanda allt med 2 msk olja och hälften av salt och peppar.
- Ugnsbaka på plåt i 200° i ca 25 minuter.
- Dela under tiden kycklingfiléerna i två delar.
- Blanda kycklingen med 2 msk olja, soya, vitlök och oregano.
- Blanda grönkålen med resten av oljan. Salta och peppra.
- Tag ut plåten och lägg kycklingen. Stek i ytterligare 25 minuter. Låt grönkålen gå med de sista 5 minuterna.
- Tag ut plåten och smula över getosten.