Zucchinipaj



Ingredienser
- 1 förp filodeg (à 670 g, 6 ark)
- 1 msk olivolja
- 450 g zucchini
- 2 krm salt
- 1 potatis, stor
- 200 g fetaost
- 3 ägg
- 2,5 dl lättmjölk
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk timjan
Gör så här
- Värm ugnen till 200°.
- Klyv zucchinin på längden och gröp ut de grova kärnorna.
- Skiva zucchinin, lägg i ett durkslag och strö över salt.
- Ta fram filodegen ur frysen och veckla upp den.
- Pensla pajformen med olja.
- Klä formen med filodeg.
- Skala potatisen och skiva den mycket tunt.
- Fördela skivorna i bottnen på pajen.
- Krama ur zucchiniskivorna och lägg dem ovanpå potatisen.
- Smula över fetaosten.
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Pressa i vitlök och tillsätt peppar och timjan.
- Häll smeten över zucchinin i formen.
- Jämna till/klipp bort filodeg som sticker upp över kanten.
- Strö över sesamfrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills pajen stelnat.