Bulgursallad med hummusdressing



En mättande och väldigt god sallad.
Servera som den är eller som tillbehör till lax eller grillat.
Ingredienser
Kryddiga kikärtor
- 300 g kikärter, kokta
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 tsk spiskummin, malen
- 0,5 tsk chilipulver, malet
- 0,5 tsk kanel, malen
- 0,5 tsk koriander, malen
- 0,5 tsk paprikapulver, gärna rökt
Bulgursallad
- 4 dl bulgur, kokt
- 300 g ostronskivling från Fungigården
- 100 g soltorkade tomater
- 150 g körsbärstomater
- 1 gurka
- 4 st salladslökar
- 1 dl bladpersilja, hackad
- Saft från 1 citron
- 6 mskolivolja, extra virgin
- Fetaost
- Granatäppelkärnor
- Salt och svartpeppar
Hummusdressing
- 1 dl hummus
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, liten, finhackad
- 1 msk citronsaft
- Salt
Gör så här
Kryddiga kikärtor
Hummusdressing
Bulgursallad
- Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.
- Riv ostronskivlingen i mindre bitar. Stek i smör tills knapriga. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll upp bulgursalladen på ett passande fat.
- Strö över kikärtorna, ostronskivlingen och gärna en rejäl näve granatäppelkärnor och fetaost.