Bulgursallad med hummusdressing

 
En mättande och väldigt god sallad. 
Servera som den är eller som tillbehör till lax eller grillat. 
 
Ingredienser
 
Kryddiga kikärtor
  •  300 g kikärter, kokta
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 0,5 tsk chilipulver, malet
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 0,5 tsk koriander, malen
  • 0,5 tsk paprikapulver, gärna rökt
Bulgursallad
  • 4 dl bulgur, kokt
  • 300 g ostronskivling från Fungigården
  • 100 g soltorkade tomater
  • 150 g körsbärstomater
  • gurka
  • 4 st salladslökar
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • Saft från 1 citron
  • 6 mskolivolja, extra virgin
  • Fetaost
  • Granatäppelkärnor
  • Salt och svartpeppar
Hummusdressing
  • 1 dl hummus
  • 1 dl naturell yoghurt
  • vitlöksklyfta, liten, finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
 
Gör så här
 
Kryddiga kikärtor
Hummusdressing
Bulgursallad
  1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Riv ostronskivlingen i mindre bitar. Stek i smör tills knapriga. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll upp bulgursalladen på ett passande fat.
  4. Strö över kikärtorna, ostronskivlingen och gärna en rejäl näve granatäppelkärnor och fetaost.

Kommentera här: