0 Läs mer >>
 
4 portioner
Ingredienser
  • 4 st hamburgare
  • 4 st hamburgerbröd, bistro eller egengjorda
  • Rostad lök
  • Parmesanost

Tryffelmajonnäs
  • Hellmann's majonnäs
  • Tryffelolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Karamelliserad lök
  • 2 st gullök
  • 25 g smör
  • 1 tsk strösocker

Smörstekta kantareller
  • 2 dl kantareller
  • 1 msk smör
  • Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

Tryffelmajonnäs
  1. Rör ihop alla ingredienser. Smaka av mängdne tryffelolja, salt och svartpeppar.
  2. Ställ åt sidan.

Karamelliserad lök
  1. Skala löken. Skiva eller hacka den i bitar efter smak.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna på hög värme.
  3. Bryn löken så att den tar färg.
  4. Sänk värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter.
  5. Salta och sockra.

Smörstekta kantareller
  1. Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar.
  2. Lägg den kalla svampen i en stekpanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
  3. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter.
  4. Krydda med salt och peppar.

Hamburgare
  1. Salta och peppra hamburgarna på båda sidor.
  2. Stek hamburgarna tills de fått fin färg. 
 
Montering
  1. Fördela tryffelmajonnäsen på varje bröd.
  2. Lägg på hamburgaren, kantareller, karamelliserad lök. Toppa med rostad lök samt nyriven parmesan på toppen. 
  3. Njut!

Hamburgare med smörst...