0 Läs mer >>
 
Lyxa till helgfrukosten med saffransplättar gjorda på risgrynsgröt. 
Servera gärna med färska bär och vaniljkvarg. 
 
Ingredienser
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
Gör så här
  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
  2. Hetta upp smör i en panna och stek plättarna.
  3. Redo för servering!

Saffransplättar

0 Läs mer >>
 
Vi är svaga för alla typer av pannacotta, men den här med saffran och vaniljstång är helt underbar. 
Ett måste nu till jul!
 
Ingredienser
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1 vaniljstång
  • 2 blad gelatinblad
  • Pepparkaka och grantäpple till garnityr
Gör så här
  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna.
  3. Lägg fröna och stången i en kastrull. 
  4. Häll över grädde, saffran och socker. Låt sjuda på svag värme i några minuter.
  5. Ta bort vaniljstången.
  6. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i vätskan.
  7. Häll upp i serveringsglas/formar.
  8. Låt stå i kyl minst 3-4 timmar.
  9. Dekorera och njut!
 

Saffranspannacotta