Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl hallon
- 1,5 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler, gärna under formen.
- Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden.
- Vispa grädden till ett fast skum.
- Dela kakan i tre bottnar.
- Blanda ⅔ av de sockrade hallonen med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna.
- Lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade hallonen på den.
- Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan.
- Garnera med resten av hallonen.
Kommentera här: