Spenatpaj med fetaost



Ingredienser:
- 450 gram fryst bladspenat eller motsvarande färsk spenat, ca 800 gram
- 1 rödlök eller gul lök
- 3 msk olivolja
- 1 vitlök
- 200 gram fetaost
- Äggstanning: 4 ägg
- 2,5 dl mjölk eller grädde eller blanda hälften var
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- + ingredienser för pajdegen
Gör såhär:
- Tina fryst spenat om du använder det. Lägg upp i god tid på en bricka eller tina i mikron eller i en panna på låg värme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förbered pajdegen enligt följande recept.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken med pressad vitlök i olivoljan.
- Krama ur spenaten i ett durkslag om du använder tinad fryst spenat. Färsk spenat sköljer du noga.
- Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter. Färsk spenat ska du fräsa tills den skrumpnat ihop.
- Tärna fetaosten under tiden.
- Bred ut spenaten i pajskalet.
- Fördela fetaosten över spenaten.
- Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, mjölk (ev. grädde), salt och peppar i en stor skål.
- Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
- Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
- Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.