Ibland när det bara är lilla familjen hemma så blir det pannkakor över.
Då brukar jag passa på att göra Crêpes.
Fyllning kan göras i oändliga varianter, men detta är receptet på den som oftast serveras hemma hos oss.
Du behöver:
-
Pannkakor (6 st)
- 1 pkt bacon (140 gr)
- Svamp - valfri sort
- Ev liten bit purjolök
- 2 dl crème fraiche
- Grädde
- Soja
- Svartpeppar och ev salt
- Redning (maizena eller malda psylliumfröskal (ca 1 tsk)
- Riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär baconen i strimlor och stek dessa i lite, lite smör.
- När baconen nästan är knapriga, lägg i svampen och stek med till den får lite färg.
(Gillar du purjolök så stek strimlor av denna tillsammans med svampen.) - Häll i crème fraiche och en skvätt soja så det blir fin färg.
- Red stuvningen antingen med maizena redning eller med malda psylliumfröskal för lite mer fiberrik måltid.
- Späd med grädde till lagom konsistens. Skall vara rätt trög i konsistensen.
- Smaka av med svartpeppar och ev salt.
- Lägg en rand av stuvningen på pannkakorna och rulla ihop.
- Lägg rullarna i en ugnsfast form och strö över riven ost.
- Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg - ca 10-15 minuter.
- Serveras med grönsallad till.