0 Läs mer >>
 
Den här pizzan finns lite olika varianter på. Antingen kan man ha tortilla bröd med tillbehöret på, köp hem en "poffpizza" med färdig deg och tomatsås, eller så gör du degen själv. HÄR hittar du vårt bästa pizzadeg recept!
 
Att lägga ovanpå:
  • Tacosås (eller tomatsås)
  • Mozarella
  • Riven ost
  • Samali
  • Ruccola
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg på tacosåsen/tomatsåsen på pizzabotten och täck den med den rivna osten, salamin och mozarellan.
  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Toppa den färdiggräddade pizzan med ruccola. 

Pizza med salami

0 Läs mer >>

En klassiker!

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kallt vatten

Kräm:

  • 200 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en långpanna (eller klä den med bakplåtspapper).
  3. Vispa äggen och sockret till kakan vitt och fluffigt.
  4. Rör i vattnet.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper när den är klar och låt kakan svalna under duk.

Koka krämen:

  1. Lägg smör, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på svag värme.
  2. Bred den varma krämen på kakan.
  3. Strö på kokosflingor.

Dela när kakan krämen har svalnat något.

Silviakaka

0 Läs mer >>
 
Rätt som sköter sig själv i ugnen när man skall hämta och lämna barn som har aktiviteter. Går dessutom bra att värma senare om inte alla kan äta samtidigt. Det är ju så ibland, olika aktiviteter och tider som inte alltid lirar.
 
Detta behövs:
  • Potatis
  • Kassler
  • Grädde
  • Ost
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i avlånga bitar. Som pommes stripes fast inte så långa.
  3. Skär kasslern på samma sätt.
  4. Lägg allt i en ugnsfast form.
  5. Salta och pepprat och rör runt lite.
  6. Häll på grädde - skall vara strax över halva höjden på potatis och kassler.
  7. Skiva ost och lägg på toppen.
  8. Ställ in i ugnen ca 45 minuter tills potatisen blivit mjuk.
  9. Servera med grönsallad eller favoritgrönsaker.

Kassler- och Potatisg...

1 Läs mer >>

 
Det här receptet kom vi över på facebook och vi var helt enkelt tvugna att laga. Lätt att glömma bort pastavattnet med så gott det blir både med och utan vattnet ;) Verkligen värt att testa!
 
Ingredienser:
  • 3 st Kycklingbröst
  • Bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 4,5 dl hackade färska tomater
  • 4,5 dl bladspenat
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 2,25 dl parmesan
  • En näve basilika
  • Spagetti
  • 1 dl pastavatten
Gör såhär:
  1. Stek kycklingbrösten och baconen hela och lägg åt sidan.
  2. Fräs vitlöken och ha i de hackade tomaterna.
  3. När tomaterna har blivit varma lägg i spenatbladen och häll i grädden.
  4. Dela kycklingen och baconen. Lägg i dem tillsammans med det andra. 
  5. Riv parmesanosten och häll i tillsammans med basilikan.
  6. Häll i den kokta spagettin tillsammans med pastavattnet.
  7. Rör om och servera med parmesan på toppen.

Tuscan Chicken Spaghe...

0 Läs mer >>
 
Det här är en rätt som har hängt med sedan jag var liten.
Min Mamma serverade den ofta och jag är inte helt säker på att vi har samma recept, men gillar man curry och paprika och fisk så klart :) , så gillar man garanterat denna rätt.
 
God att servera till ris, potatismos eller vanlig hederlig kokt potatis.
 
 
 
Detta behövs till ca 4 personer:
  • 400 - 600 gram torsk (beroende på hur storätande man är)
  • 2-3 dl Grädde - går bra med både mellangrädde, vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Dill - helst färsk, men funkar även med torkad
  • Salt och Vitpeppar
 
 
Gör så här:
  1. Salta och peppra på torsken.
  2. Lägg den i en uppvärmd stekpanna eller traktörpanna.
  3. Häll på grädde och ös på med curry och paprika.
  4. Låt sjuda ca 2 minuter och vänd sedan på fisken.
  5. Ös på med curry och paprika även på andra sidan. Vi gillar starkt, men det kan vara läge att smaka av så det inte blir för starkt innan man kryddar andra gången.
  6. När fisken är nästan färdigsjuden stör man över den färska dillen och låter den sjuda med en stund.
  7. Färdigt att servera!
 
 
 

Curry & Paprika Torsk

0 Läs mer >>
 Drömmar är inte helt lätt att få till.
Men när man lyckas och de blir så där spröda att de smälter i munnen, åh vad goda de är då!
Kan erkänna att det mest är Mormor som bakar Drömmar åt oss.
Lovisa brukar önska sig det av henne då och då - och vips så har man fått en burk levererad.
Så tacksamt! <3
Så naturligtvis är det Mormors recept på Drömmar som publiceras här.
 
Ugnstemperatur: 150 grader
Gräddningstid: ca 20 minuter
ca 50 st kakor
 
Ingredienser:
  • 100 gr smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt (eller 2 tsk bakpulver)
 
Gör så här:
  1. Rör smör och socket tills det är poröst med elvisp eller i matberedare.
  2. Tillsätt oljan lite i sänder i fin stråle.
  3. Tillsätt vanillinsocker och mjölet blandat med hjorthornssalt (eller bakpulver).
  4. Forma en rund boll och provgrädda i ugnen. Om kakan flyter ut för mycket måste man tillsätta mera mjöl.
  5. Rulla ut degen till två längder och skär dem i bitar - 25 i varje. Forma små bollar och lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Drömmar