Hemmagjord Vaniljsås

 
 
Visst är det smidigt att vispa ihop vaniljsås med mjölk och pulver. 
Eller vispa upp en tetra med vaniljsås. Blir fluffigt och fint.
Men inget kan mäta sig med hemmagjord vaniljsås!
Och tjockleken på såsen avgörs av hur mycket du vispar grädden som ska i på slutet.
Så gott ihop med första rabarberpajen för året.
 
Detta behövs:
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl tunn grädde eller gammaldags mjölk
  • 3 äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispad grädde
 
Gör så här:
  1. Skär upp en halv vaniljstång på längden.
  2. Koka upp den tunna grädden med vaniljstången.
  3. Ta kastrullen av värmen och låt grädden stå och dra i 10 minuer.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ner de svarta fröna i grädden.
  5. Vispa ihop 3 äggulor med 2 msk socker och håll ner i grädden.
  6. Sjud på svag värme till såsen blir tjock och pösig.
  7. Låt såsen kallna och rör ner 2 dl vispad grädde.
 

Kommentera här: