Kycklingburgare med tryffelmajo
Ingredienser:
- 800 g tunt skuren kycklingfilé
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 tsk chilipeppar
- smör eller olja, till steknik
- 4 hamburgarbröd
- sallad
- tomater, i skivor
- gruka
Karamelliserad lök:
- 3 gula lökar
- 2 msk smör
- 1 tsk socker
- 2 krm salt.
Tryffelmajo:
- 1 äggula
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2,5 dl rapsolja
- 1 tsk olivolja med tryffelsmak
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Tryffelmajo: Vispa ihop äggula med vinäger och senap.
- Häll i olja i en tunn stråle under konstant vispning till en tjock majonäs.
- Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
- Stek löken gyllenbrun i smör på medelvärme.
- Tillsätt sockret och rör om då och då.
- Salta och häll i en skvätt vatten mot slutet, stek tills det kokat in.
- Krydda kycklingskivorna med salt, peppar och chilipeppar.
- Stek på hög värme i smör/olja tills de är genomstekta.
- Fyll burkarbröden med sallad, tomat, gruka, kyckling, lök och tryffelmajo.