Cookies

 
 
Frasiga cookies med choklad och nötter.
Använd gärna vingen om du använder bakmaskin, eller blanda degen med händerna.
 
Detta behövs:
  • 100 g hasselnötter
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl havregryn
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • ¾ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 150 gr mörk choklad (70%)

Gör så här:
  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de blivit nästan svarta.
  2. Lägg dem i en kökshanduk och gnugga bort det mesta av skalet.
  3. Grovhacka dem.
  4. Rör ihop smör, farinsocker, socker och sirap till en smet.
  5. Blanda de torra ingredienserna.
  6. Tillsätt mjölblandningen och ägget i smörblandningen och rör ihop.
  7. Hacka chokladen.
  8. Rör ner choklad och nötter i smeten, gärna med händerna.
  9. Forma smeten till två rullar och lägg dem i kylen ca 1 timme.
  10. Sätt ugnen på 175 grader.
  11. Skär rullarna i bitar (ca 40 g styck).
  12. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till dem lite med handen.
  13. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter, tills de fått fin färg.
  14. Ta ut och låt kallna.
 
Kakorna går bra att frysa.
 
 

Kommentera här: