Lasagnegryta med ricottaröra

 
 
 När vi var i Idre hela gänget (utom Ebba som vi saknade) så lagade vi lasagnegryta eller lasagnesoppa som det också heter. 
Vilken höjdare!
Den kommer vi definitivt att göra fler gånger!
 
 Detta behövs till 4 personer:
  • 500 g nötfärs (går bra att byta mot vegofärs)
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • ½ msk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt och chiliflakes efter smak - prova dig fram
  • 3 msk tomatpuré
  • 390 g krossad tomat
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3-4 lagerblad
  • 10 lasagneplattor (hårda)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl riven mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Ricottaröra:
  • 250 g ricotta
  • 2 dl riven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här:
  1. Börja med ricottaröran: Blanda ricotta, riven parmesan och lite salt och peppar i en skål.
    Smaka av och krydda ev mer om det behövs. Klart!
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i lite smör i en kastrull.
  3. När löken fått färg lägg i köttfärs och alla kryddor (utom lagerblad) och stek tills färsen fått färg.
  4. Fräs tomatpurén i några minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, köttbuljong, lagerblad och låt såsen puttra i 10 minuter.
  6. Bryt ner lasagneplattorna och ha i vispgrädden.
  7. Tillsätt vatten om du tycker att det behövs. Här kan kan välja hur krämig/lös man vill ha den.
  8. Koka tills lasagneplattorna mjuknat, ca 10 minuter.
  9. Rör ner mozzarella och basilika (grovhackad).
  10. Smaka av och krydda ev mer om det behövs.
  11. Servera med ricottaröran.
 
 

Kommentera här: