0 Läs mer >>
  (null)

Ett nytt laxrecept som kommer lagas många gånger hemma hos oss!
Vi serverade tillsammans med pasta, vad annars hemma hos oss ;)
Kan tänka mig att kokt potatis eller varför inte pressad potatis hade varit jättegott till!
Ingredienser:
  • laxfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • rödlök
  • 300 g körsbärstomater
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl grädde
  • 1 krukafärsk basilika, hackad
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt och peppar
  • Smör och olja till stekning
Gör så här:
  1. Redo för servering!

Lax i krämig tomatsås

0 Läs mer >>
(null)

Jag och Viktor fick en CrockPot i julklapp och håller just nu på att testa oss fram.
Lite skeptiska var vi när vi började men oj vad positivt överraskade vi blev. Stort tips! 
Receptet går givetvis bra att tillaga utan en CrockPot, bläddra längst ner. 

Ingredienser:
  • 1 st gul lök 
  • 0,5 st purjolök 
  • 1 st morot 
  • 1 st palsternacka 
  • 800 g kavlstek
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk kalvfond
  • 3 st lagerblad 
  • 0,5 msk hela vitpepparkorn 
  • 3 dl grädde
  • Soya 
  • Salt och svartpeppar
  • 200 g kantareller 
  • 3 nypor dragon 
  • 1 tsk sambal oelek
  • Potatis
  • Färskost med pepparrotsmak 
Gör så här - CrockPot: 
  1. Skala och hacka morot, palsternacka, gul lök och purjolök i ca 2 cm stora tärningar.
  2. Dela kalvsteken i grytbitar. Salta och peppra.
  3. Stek grytbitarna i omgångar snabbt på hög värme tills de fått fin färg. 
  4. Lägg grytbitarna i CrockPoten och tillsätt grönsakerna, lagerblad, vitpeppar, soya, oxfond och kalvfond.
  5. Tillsätt vatten tills köttet är täckt och starta CrockPot på låg värme och låt koka i 5-6 timmar.
  6. Smörstek kantarellerna och tillsätt dem sedan i grytan. 
  7. Tillsätt grädde, sambal oelek samt dragon. 
  8. Red såsen vid behov med lite mjöl eller maizena.
  9. Servera med rostad potatis och pepparrotsvisp.
Gör så här - utan CrockPot:
  1. Skala och hacka morot, palsternacka, gul lök och purjolök i ca 2 cm stora tärningar.
  2. Dela kalvsteken i grytbitar. Salta och peppra.
  3. Stek grytbitarna i omgångar snabbt på hög värme tills de fått fin färg. 
  4. Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt grönsakerna, lagerblad, vitpeppar, soya, oxfond och kalvfond.
  5. Tillsätt vatten tills köttet är täckt och låt småsjuda i ca 1 timme.
  6. Smörstek kantarellerna och tillsätt dem sedan i grytan. 
  7. Tillsätt grädde, sambal oelek samt dragon. 
  8. Red såsen vid behov med lite mjöl eller maizena.
  9. Servera med rostad potatis och pepparrotsvisp.

Kalvgryta med kantare...

0 Läs mer >>
 
Gillar obakade cheescake bäst. 
Tror att det beror på att de blir mer som glass i konsistensen och glass är ju också gott!
Kanske dags att plocka bort ljuslyktorna med julmotiv nu...
 
 
Botten:
  • 175 g digestivekrex
  • 75 g smör

Fyllning:
  • 2 citroner, skalet
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 200 g naturell färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:
  • 2 st digestivekex
  • 1 citron

Gör så här:
  1. Börja med att krossa kexen till botten i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda med smulorna.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  4. Häll smulorna i formen och packe till en botten med baksidan på en sked.
  5. Tvätta citronerna.och finriv skalet på två av dem.
  6. Dela äggen i gulor och vitor.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan.
  8. Vispa äggulor och socker.
  9. Blanda i färskost och citronskal i äggulorna och rör till en slät smet.
  10. Vispa grädde och vaniljsocker tjockt.
  11. Blanda gräddeni äggulesmeten och vänd till sist i de vispade äggvitorna.
  12. Häll smeten i formen och låt stå i kylen i minst 5 timmari frysen.
  13. Ta fram 20 minuter före servering och garnera med krossade kex och citron.

Citroncheescake med d...