0 Läs mer >>
 
Den här pizzan finns lite olika varianter på. Antingen kan man ha tortilla bröd med tillbehöret på, köp hem en "poffpizza" med färdig deg och tomatsås, eller så gör du degen själv. HÄR hittar du vårt bästa pizzadeg recept!
 
Att lägga ovanpå:
  • Tacosås (eller tomatsås)
  • Mozarella
  • Riven ost
  • Samali
  • Ruccola
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg på tacosåsen/tomatsåsen på pizzabotten och täck den med den rivna osten, salamin och mozarellan.
  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Toppa den färdiggräddade pizzan med ruccola. 

Pizza med salami

0 Läs mer >>

En klassiker!

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kallt vatten

Kräm:

  • 200 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en långpanna (eller klä den med bakplåtspapper).
  3. Vispa äggen och sockret till kakan vitt och fluffigt.
  4. Rör i vattnet.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper när den är klar och låt kakan svalna under duk.

Koka krämen:

  1. Lägg smör, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på svag värme.
  2. Bred den varma krämen på kakan.
  3. Strö på kokosflingor.

Dela när kakan krämen har svalnat något.

Silviakaka

0 Läs mer >>
 
Rätt som sköter sig själv i ugnen när man skall hämta och lämna barn som har aktiviteter. Går dessutom bra att värma senare om inte alla kan äta samtidigt. Det är ju så ibland, olika aktiviteter och tider som inte alltid lirar.
 
Detta behövs:
  • Potatis
  • Kassler
  • Grädde
  • Ost
  • Salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i avlånga bitar. Som pommes stripes fast inte så långa.
  3. Skär kasslern på samma sätt.
  4. Lägg allt i en ugnsfast form.
  5. Salta och pepprat och rör runt lite.
  6. Häll på grädde - skall vara strax över halva höjden på potatis och kassler.
  7. Skiva ost och lägg på toppen.
  8. Ställ in i ugnen ca 45 minuter tills potatisen blivit mjuk.
  9. Servera med grönsallad eller favoritgrönsaker.

Kassler- och Potat...

1 Läs mer >>

 
Det här receptet kom vi över på facebook och vi var helt enkelt tvugna att laga. Lätt att glömma bort pastavattnet med så gott det blir både med och utan vattnet ;) Verkligen värt att testa!
 
Ingredienser:
  • 3 st Kycklingbröst
  • Bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 4,5 dl hackade färska tomater
  • 4,5 dl bladspenat
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 2,25 dl parmesan
  • En näve basilika
  • Spagetti
  • 1 dl pastavatten
Gör såhär:
  1. Stek kycklingbrösten och baconen hela och lägg åt sidan.
  2. Fräs vitlöken och ha i de hackade tomaterna.
  3. När tomaterna har blivit varma lägg i spenatbladen och häll i grädden.
  4. Dela kycklingen och baconen. Lägg i dem tillsammans med det andra. 
  5. Riv parmesanosten och häll i tillsammans med basilikan.
  6. Häll i den kokta spagettin tillsammans med pastavattnet.
  7. Rör om och servera med parmesan på toppen.

Tuscan Chicken Spa...

0 Läs mer >>
 
Det här är en rätt som har hängt med sedan jag var liten.
Min Mamma serverade den ofta och jag är inte helt säker på att vi har samma recept, men gillar man curry och paprika och fisk så klart :) , så gillar man garanterat denna rätt.
 
God att servera till ris, potatismos eller vanlig hederlig kokt potatis.
 
 
 
Detta behövs till ca 4 personer:
  • 400 - 600 gram torsk (beroende på hur storätande man är)
  • 2-3 dl Grädde - går bra med både mellangrädde, vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Dill - helst färsk, men funkar även med torkad
  • Salt och Vitpeppar
 
 
Gör så här:
  1. Salta och peppra på torsken.
  2. Lägg den i en uppvärmd stekpanna eller traktörpanna.
  3. Häll på grädde och ös på med curry och paprika.
  4. Låt sjuda ca 2 minuter och vänd sedan på fisken.
  5. Ös på med curry och paprika även på andra sidan. Vi gillar starkt, men det kan vara läge att smaka av så det inte blir för starkt innan man kryddar andra gången.
  6. När fisken är nästan färdigsjuden stör man över den färska dillen och låter den sjuda med en stund.
  7. Färdigt att servera!
 
 
 

Curry & Paprika Torsk

0 Läs mer >>
 Drömmar är inte helt lätt att få till.
Men när man lyckas och de blir så där spröda att de smälter i munnen, åh vad goda de är då!
Kan erkänna att det mest är Mormor som bakar Drömmar åt oss.
Lovisa brukar önska sig det av henne då och då - och vips så har man fått en burk levererad.
Så tacksamt! <3
Så naturligtvis är det Mormors recept på Drömmar som publiceras här.
 
Ugnstemperatur: 150 grader
Gräddningstid: ca 20 minuter
ca 50 st kakor
 
Ingredienser:
  • 100 gr smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt (eller 2 tsk bakpulver)
 
Gör så här:
  1. Rör smör och socket tills det är poröst med elvisp eller i matberedare.
  2. Tillsätt oljan lite i sänder i fin stråle.
  3. Tillsätt vanillinsocker och mjölet blandat med hjorthornssalt (eller bakpulver).
  4. Forma en rund boll och provgrädda i ugnen. Om kakan flyter ut för mycket måste man tillsätta mera mjöl.
  5. Rulla ut degen till två längder och skär dem i bitar - 25 i varje. Forma små bollar och lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Drömmar

0 Läs mer >>
 
 Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl
  • Salt
Fyllning:
  • 200 g lättkokta broccolibuketter
  • 100 g tärnad fetaost
  • 250 g fint strimlad kassler
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 3 lättvispade ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
Gör såhär:
  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform. Ställ in formen i kylen 20 minuter. Tag ut och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 graders ugn ca 10 minuter.
  2. Koka upp mjölk, rör ned den rivna osten och tag åt sidan. När blandningen är svalare än 50 grader rör du ned resterande ingredienser och smakar av med salt och peppar. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i 175 graders ugn i ca 25 minuter tills smeten har stelnat.

Paj med fetaost, b...

1 Läs mer >>
 
Chokladbollar är ju löjligt gott och enkelt att röra ihop! Finns lite varianter på receptet och det som brukar göras mest hemma hos oss är det utan kaffe i eftersom Lovisa inte är en kaffefantast... Här kommer vårt bästa recept!
 
Receptet gäller för 35st.
 
Ingredienser:
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten (eller kallt kaffe)
  • 4 dl havregryn
  • Pärlsocker för garnering
 
Gör såhär:
  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn.
  3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker.
  4. Förvara i frysen eller kylen.
 
 
 

Chokladbollar

0 Läs mer >>
 
Här Lovisa, enligt önskemål, receptet på ugnspannkaka!
 
 
Ingredienser:
  • 3 ägg
  • 1 liter mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • Bacon eller kassler, ca 200 gram
OBS!
Har man bacon i ugnspannkakan skall dessa brynas lite i ugnen innan smeten hälls på.
Har man kassler i smeten fördelar man ut den när smeten är upphälld i långpannan.
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa samman äggen med hälften av mjölken, tillsätt mjöl och salt.
  3. Vispa smeten slät och klimpfri.
  4. Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund.
  5. Smörj en långpanna och häll i smeten.
  6. Grädda i ugnen tills pannkakan stelnat och fått färg, ca 20-30 minuter beroende på ugn.
 
Baconvariant:
Bryn i ugnen små tärningar av 200 gram rimmat sidfläsk, bacon eller skinka i långpannan innan smeten hälls på.
 
 
Serveras med lingonsylt.
 
 

Ugnspannkaka

1 Läs mer >>
Paj med fetaost, broccoli och kassler.

En pajdeg kan göras med både vatten eller ägg.
En pajdeg med ägg blir frasigare och håller formen bättre.

 Med vatten:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör (kylskåpskallt)
  • 1-2 msk vatten
 
Med ägg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 1 äggula
 
MED VATTEN:
  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen.
  3. Degen kan också blandas med kniven i matberedaren eller med pajkrok i assistent.
  4. Arbeta då mjöl och smör i några sekunder och tillsätt sedan vattnet genom röret.
  5. Kör bara tills massan har blandats till en deg (i matberedare tar det bara några sekunder).
 
 
MED ÄGG:
  1. Hacka ihop mjöl och fett till en grynig massa.
  2. Blanda i äggulan.
  3. I matberedare eller assistent blandas först mjöl och smör i några sekunder och sedan tillsätter man äggularn.
  4. Kör bara tills massan har blandats till en deg.
 
  • Tryck utl den färdiga degen i en pajform och ställ sedan i kylskåp i 30 minuter.
  • Eller sätt in degen i kylskåp i en plastpåse i 30 minuter. Kavla sedan ut den och fyll ett pajskal.

 

Tips! Hälften av vetemjölet kan bytas ut mot grahamsmjöl, havrekli eller havregryn för en mustigare och fiberrikare paj. Blir svårare att kavla och bör därför tryckas ut i formen.

 

Ugnstemperatur: 225 grader

Gräddningstid: ca 15 minuter

  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  • Fyll och servera omedelbart direkt ur formen. Låt annars pajskalet svalna innan det flyttas ur formen.
 

Pajdeg

0 Läs mer >>
 Att få american pancakes till frukost är lyx.
Men på helgen när man har lite mer tid kan det bli pannkakor till frukost.
 
När barnen i vår familj fyller år får de önska vad de vill ha på sin frukostbricka.
I år ville Lovisa ha american pancakes - och då fick det bli det!
Men jag tror faktiskt att de rosa rosorna på frukostbrickan är det viktigaste.
Det är en tradition man inte bryter...   :0)
 
 
 
Till ca 8 pannkakor:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ekologiskt ägg
  • ev rivet skal av en citron
  • smör till gräddning
  • florsocker till garnering
 
Gör så här:
 
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och eventuellt rivet citronskal i en bunke.
  2. Smält smöret och vispa ihop det med mjölk och ägg.
  3. Rör sedan ner äggsmeten i bunken med de torra ingredienserna.
  4. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  5. Servera pannkakorna varma med florsocker, lite sirap och färska bär.
 

 

 
 
 

Amerikanska Pannkakor

0 Läs mer >>
å
 
Älskar nybakade kanelbullar!
Och doften de sprider i huset.
Lycka!
 
 
 
Till 40 bullar behövs:
 
DEG:
  • 50 gr jäst (för söta degar)
  • 5 dl mjölk
  • 175 gr rumsvarmt smör
  • 1 rumsvarmt ekologiskt ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma (gärna nystött)
  • 14-16 dl vetemjöl

 

FYLLNING:
  • 150 gr rumsvarmt smör
  • 100 gr riven mandelmassa
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk vatten
  • 1 ½ msk kanel
 
GARNERING:
  • 1 ekologiskt ägg till pensling
  • pärlsocker
 
 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Smula jästen i en bunke eller i en köksmaskin.
  2. Värm mjölken så att den blir fingervarm, 37 grader och häll den över jästen.
  3. Rör tills jästen löst sig.
  4. Tillsätt det rumsvarma smöret i tärningar, ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
  5. Arbeta degen i maskin eller för hand tills den blir blank och smidig.
  6. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
  7. Låt jäsa under bakduk på en dragfri plats i ca 30-40 minuter, till dubbel storlek.
  8. Medan degen jäser förbereder du fyllningen.
  9. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en skål och blanda ordentligt med en gaffel eller elvisp.
  10. När degen jäst färdigt tar du upp degen och lägger den på lätt mjölat bakbord och knådar igenom degen.
  11. Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar.
  12. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  13. Skär i 2-3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar.
  14. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 20-30 minuter.
  15. Pensla de färdigjästa bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  16. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5-10 minuter.
  17. Låt svalna under bakduk.

Kanelbullar