Färsbiff i panna
Det här receptet går in under "snabbt och lätt". Biffarna blir klara under tiden potatisen kokar.
Bra vardagsmat när det är bråttom, bråttom...
Det här behövs:
400 gr köttfärs
2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 ½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
2 ½ - 3 dl grädde av något slag
1 msk soja
Tillbehör:
hackad lök, persilja och oliver eller smörkokta morötter
Gör så här:
- Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
- Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan.
- Stek i 4 minuter.
- Dela färsen i 4 delar och vänd dem.
- Stek ytterligare 4 minuter.
- Blanda ihop grädde och soja och häll över biffarna.
- Låt puttra i 3-4 minuter.
Servera med tillbehören och kokt potatis.