Färsbiff i panna

 
Det här receptet går in under "snabbt och lätt". Biffarna blir klara under tiden potatisen kokar.
Bra vardagsmat när det är bråttom, bråttom...
 
Det här behövs:
400 gr köttfärs
2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 ½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
2 ½ - 3 dl grädde av något slag
1 msk soja
 
Tillbehör:
hackad lök, persilja och oliver eller smörkokta morötter
 
Gör så här:
  1. Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
  2. Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan.
  3. Stek i 4 minuter.
  4. Dela färsen i 4 delar och vänd dem.
  5. Stek ytterligare 4 minuter.
  6. Blanda ihop grädde och soja och häll över biffarna.
  7. Låt puttra i 3-4 minuter.
 
Servera med tillbehören och kokt potatis.
 

Kommentera här: