0 Läs mer >>
 
 
En kaka för chokladälskaren!
Står att det blir 12-15 kakor i receptet, men de är stora kakor, så det gör inget att skära dem mindre och få ut fler. Eller gör dem till trianglar så blir det dubbelt så många.
Kakorna förvaras i kylskåp.
 

Detta behövs för 12-15 bitar:
  • 250 g smör
  • 300 g ljust muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • ¾  tsk salt

Kolakräm:
  • 2 dl smetana
  • ¾ dl dulce de leche

Garnering:
  • krossade maränger/mini maränger (kan uteslutas)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten bunke.
  3. Smält ihop smör och socker i en kastrull, till en tjock blank smet.
  4. Tag kastrullen från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Rör.
  5. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en liten långpanna (20 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Låt kallna.
  9. Skär kakan i bitar.
  10. Kolakräm: Vispa upp smetana och dulce de leche till en fast och spritsbar kräm.
  11. Spritsa krämen på kakorna med en tät stjärntyll.
  12. Garnera med krossade maränger (kan uteslutas).
 

Brownie med kolakräm

0 Läs mer >>
 
Bästa bea-receptet!
Sedan jag hittade detta recept på kall bea, så gör vi i princip aldrig varm bearnaisesås längre.
Följer man detta recept så har man en väldigt god sås!
Receptet hittade jag på hemmanytt.se.
Som alltid med en bearnaisesås är det viktigt att alla ingredienser är så lika i temperatur som möjligt. Men det fiffiga med denna är ju att man kan förbereda den lite innan den ska ätas, eftersom den inte ska vara varm.
Receptet går bra att halvera.
 
 
Detta behövs:
  • 150 g smör
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 3 st äggulor, rumstempererade
  • 1,5 dl rapsolja, rumstempererad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Gör så här: 
  1. Blanda dragon och vinäger i en separat skål och låt stå under tiden smöret smälter.
  2. Smält smöret och ta genast av värmen.
  3. Låt svalna till rumstemperatur.
  4. Vispa äggulorna, gärna med elvisp.
  5. Tillsätt sedan den rumstempererade rapsoljan lite i taget och fortsätt vispa tills det tjocknar.
  6. Tillsätt smöret till äggulorna. Även här, mata in lite smör i taget med vispen.
  7. Tillsätt även blandningen av dragon och vitvinsvinäger.
  8. Krydda med salt och peppar enligt smak.
  9. Går bra att kyla lite kylskåp innan servering, men blir den för kall stelnar smöret i såsen. Ta i fall ut den en stund innan servering så den blir rumstempererad igen.
  10. Njut av din kalla bearnaisesås!
 
 
 

Kall bearnaisås