Silviakaka

En klassiker!

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kallt vatten

Kräm:

  • 200 gr smör
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en långpanna (eller klä den med bakplåtspapper).
  3. Vispa äggen och sockret till kakan vitt och fluffigt.
  4. Rör i vattnet.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper när den är klar och låt kakan svalna under duk.

Koka krämen:

  1. Lägg smör, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på svag värme.
  2. Bred den varma krämen på kakan.
  3. Strö på kokosflingor.

Dela när kakan krämen har svalnat något.

Kommentera här: