Frasiga zucchinibollar

 
Blev glatt överraskad när vi testade detta recept!
Vi serverade dem till denna salladen med rostad potatis och sparris samt citron vilket var en höjdare till. 
 
I orginalreceptet från köket.se tipsade man om att dagsgammalt bröd som mixas i matberedare ger fluffiga och godast bollar. Det går dock lika bra med ströbröd eller panko vilket vi körde på i brist på bröd hemma. 
Ingredienser:
  • 1 burk färdigkokta kikärtor, ca 3 dl kokta (à 400 g)
  • 2,5 dl brödsmulor, mixade
  • 1 zucchini
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:
  1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem.
  2. Mixa fint i en matberedare och skrapa sedan ner i en bunke.
  3. Rör ner brödsmulorna i bunken.
  4. Riv zucchinin fint på ett rivjärn och pressa ut så mycket vätska du kan.
  5. Vänd ner zuccinhi tillsammans med resterande ingredienser i bunken.
  6. Arbeta ihop allt till en fast ”deg”. Rulla till bollar och stek gyllenbruna i generöst med olja.

Kommentera här: