Frasiga zucchinibollar
Blev glatt överraskad när vi testade detta recept!
Vi serverade dem till denna salladen med rostad potatis och sparris samt citron vilket var en höjdare till.
I orginalreceptet från köket.se tipsade man om att dagsgammalt bröd som mixas i matberedare ger fluffiga och godast bollar. Det går dock lika bra med ströbröd eller panko vilket vi körde på i brist på bröd hemma.
Ingredienser:
- 1 burk färdigkokta kikärtor, ca 3 dl kokta (à 400 g)
- 2,5 dl brödsmulor, mixade
- 1 zucchini
- 0,5 rödlök, finhackad
- 0,5 dl majsstärkelse
- 2 msk olivolja
- 2 msk pinjenötter, rostade
- olja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Häll av spadet från kikärterna och skölj dem.
- Mixa fint i en matberedare och skrapa sedan ner i en bunke.
- Rör ner brödsmulorna i bunken.
- Riv zucchinin fint på ett rivjärn och pressa ut så mycket vätska du kan.
- Vänd ner zuccinhi tillsammans med resterande ingredienser i bunken.
- Arbeta ihop allt till en fast ”deg”. Rulla till bollar och stek gyllenbruna i generöst med olja.