Fettuccine al limone med brynt smör och salvia

 
 
 Alltså, det här var så enkelt och så gott!
Mia Gahnes recept som måste sparas för framtiden.
Snabbpasta med få ingredienser som vi ofta har hemma.
 
 
Detta behövs:
  • 1-2 citroner
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivarde
  • 5 stjälkar salvia (bladen)
  • ca 200 g färsk fettuccine (pastadeg)
  • färskriven parmesan eller pecorino
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt
  • ½ dl grovhackade pistaschnötter

Gör så här:
  1. Koka upp rikligt med saltat pastavatten.
  2. Under tiden, lägg smör, rivet skal av 1 citron och tunt skivad vitlök i en annan kastrull.
  3. När det börjar dofta nötigt och brynt, tillsätt salvia och citronsaft. Börja med 1 citron och smaka av).
  4. Låt puttra lite till, men se till att det inte bränns.
  5. Koka pastan knappt al dente (spara vattnet).
  6. Lyft upp fettucinen med matpincett och vänd ner i smörkastrullen.
  7. Riv över rikligt med ost, peppra väl och blanda, späd med lite pastavatten om det verkar för torrt.
  8. Smaka eventuellt av med lite flingsalt.
  9. Strö över pistaschnötter.
  10. Riv över lite extra citron citronzest och ost och garnera med salvia.
 

Kommentera här: