Ravioli med rökt lax

 
 
 
Vissa rester är lite godare än andra.
Vår ravoili med lax är en sådan rätt.
Den kom till när vi hade pastadeg och kallrökt lax kvar i kylskåpet.
Därför finns det inga måttangivelser i receptet. 
Man anpassar det helt enkelt efter vad man har.
 

Detta behövs:
  • Pastadeg
  • Kallrökt lax
  • Creme Fraiche 
  • Parmesanost, riven
  • Eller ricottaost (istället för creme fraiche och parmesan)
  • Dill
  • Citronpeppar

  • Grädde
  • Creme Fraiche
  • Hummerfond eller fiskbuljong (om man har)
  • Dill
  • Paprikapulver
  • Curry
  • Rödvinsvinäger
  • Ev salt om du inte har buljong eller fond

Gör så här:
  1. Hacka kallrökt lax fint. Till ca 200 g pasta använde vi oss av 2-3 cm lax på en laxsida.
  2. Blanda laxen med 2-3 msk creme fraiche och 1 dl riven parmesanost.
  3. Krydda med lite citronpeppar och torkad dill, kanske ½ tsk av varje. Smaka av.
  4. Kör pastan genom pastamaskinen till tunna plattor, breda nog att göra rundlar av.
    Har man ingen bra pepparkaksmått till detta kan man ta ett glas att använda som mått.
  5. Gör ett jämnt antal rundlar.
  6. Fördela fyllningen på hälften av rundlarna och lägg de tomma rundlarna över fyllningen.
  7. Kläm åt sidorna, använd gärna en gaffel så att de verkligen håller ihop vid kokning.
  8. Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet.
  9. Koka raviolin i ca 3-4 minuter. Provkoka 1 st så du vet ungefär hur länge de behöver koka för att bli al dente.
  10. Medan raviolin kokar, gör såsen i en kastrull eller traktörpanna bredvid.
  11. Koka ihop resterna av creme fraichen med grädde och kryddor. Smaka av.
  12. Lägg över de färdigkokta raviolisarna i såsen och rör runt så alla får gå färdigt i såsen.
  13. Servera gärna med lite hackad paprika och en grönsallad.
 
 

Kommentera här: