Ravioli med rökt lax
Vissa rester är lite godare än andra.
Vår ravoili med lax är en sådan rätt.
Den kom till när vi hade pastadeg och kallrökt lax kvar i kylskåpet.
Därför finns det inga måttangivelser i receptet.
Man anpassar det helt enkelt efter vad man har.
Detta behövs:
- Pastadeg
- Kallrökt lax
- Creme Fraiche
- Parmesanost, riven
- Eller ricottaost (istället för creme fraiche och parmesan)
- Dill
- Citronpeppar
- Grädde
- Creme Fraiche
- Hummerfond eller fiskbuljong (om man har)
- Dill
- Paprikapulver
- Curry
- Rödvinsvinäger
- Ev salt om du inte har buljong eller fond
Gör så här:
- Hacka kallrökt lax fint. Till ca 200 g pasta använde vi oss av 2-3 cm lax på en laxsida.
- Blanda laxen med 2-3 msk creme fraiche och 1 dl riven parmesanost.
- Krydda med lite citronpeppar och torkad dill, kanske ½ tsk av varje. Smaka av.
- Kör pastan genom pastamaskinen till tunna plattor, breda nog att göra rundlar av.
Har man ingen bra pepparkaksmått till detta kan man ta ett glas att använda som mått. - Gör ett jämnt antal rundlar.
- Fördela fyllningen på hälften av rundlarna och lägg de tomma rundlarna över fyllningen.
- Kläm åt sidorna, använd gärna en gaffel så att de verkligen håller ihop vid kokning.
- Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet.
- Koka raviolin i ca 3-4 minuter. Provkoka 1 st så du vet ungefär hur länge de behöver koka för att bli al dente.
- Medan raviolin kokar, gör såsen i en kastrull eller traktörpanna bredvid.
- Koka ihop resterna av creme fraichen med grädde och kryddor. Smaka av.
- Lägg över de färdigkokta raviolisarna i såsen och rör runt så alla får gå färdigt i såsen.
- Servera gärna med lite hackad paprika och en grönsallad.