Man tager vad man har hemma vilket innebar spagetti till istället för penne. Det blev mycket gott!
Ingredienser:
- 4 portioner penne
- 200 g räkor
- olivolja
- 1 st zucchini
- 1 st chili
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 1 st schalottenlök
- 1 kruka färsk basilika
- 0,5 g saffran
- 3,5 dl grädde
- 2 dl vitt vin
- 1 grönsaksbuljong
- Salt och peppar
- Mängder av parmesanost
Gör så här:
- Finhacka schalottenlök, chili och vitlök.
- Dela zucchini i tunna skivor.
- Fräs schalottenlök, chili och vitlök i olivolja.
- Tillsätt delad zucchini och stek på i några minuter tills den mjuknat.
- Häll på massa vitt vin och låt det puttra ett tag.
- Häll i saffran, salt och peppar och rör om.
- Tillsätt grädde, basilika och grönsaksbuljong. Låt det såsa ihop sig.
- Smaka av med mer salt, peppar och vitt vin om det behövs.
- Koka pastan al dente. Obs! Spara ca 1 dl pastavatten.
- Häll i pastan, ca 1 dl pastavatten, räkor och parmesan i såsen.
- Rör om i några minuter tills pastan gosat in sig ordentligt i såsen.
- Servera direkt och njut!!