Fiskburgare med krämig kålsallad
Ett recept som vi blev positivt överraskade av.
Väldigt god kombo med fiskburgaren och kålsalladen!
Ingredienser
Kålsallad:
- 300 g spetskål
- 0,5 purjolök
- 0,5 kruka dill
- 2 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- Salt
Fiskburgare:
- 500 g torsk
- 0,5 kruka färsk dill
- 1 citron, finrivet skal
- 1 jalapeño
- 50 g smör
- rapsolja
- 4 hamburgerbröd (köp gärna brioche eller gör egna, vårt recept hittar du här)
Gör så här
Kålsallad:
- Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
- Förbered en skål med isvatten.
- Strimla spetskål och purjolök.
- Lägg spetskål och purjolök i det kokande vattnet någon minut.
- Ta upp och kyl ner i isvatten.
- Häll av vattnet och torka spetskål och purjolök väl på en kökshandduk.
- Finhacka dillen.
- Blanda majonnäs, dill och senap. Smaka av med salt.
- Blanda majonnäsen med spetskål och purjolök.
Fiskburgare:
- Hacka torsken grovt.
- Finhacka dillen
- Dela, kärna ur samt finhacka jalapeñon.
- Blanda torsk, salt, dill, citronskal och jalapeñon.
- Forma till burgare.
- Stek i smör coh rapsolja.
Montering:
- Stek hamburgerbrödet på snittytan precis före servering.
- Lägg ihop bröd, fiskburgare och kålsalladen. Servera och njut direkt!