Fiskburgare med krämig kålsallad

 
Ett recept som vi blev positivt överraskade av.
Väldigt god kombo med fiskburgaren och kålsalladen!
 
Ingredienser
Kålsallad:
  • 300 g spetskål
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 kruka dill
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
Fiskburgare:
  • 500 g torsk
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 jalapeño
  • 50 g smör
  • rapsolja
  • 4 hamburgerbröd (köp gärna brioche eller gör egna, vårt recept hittar du här)
Gör så här
Kålsallad:
  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Förbered en skål med isvatten.
  3. Strimla spetskål och purjolök. 
  4. Lägg spetskål och purjolök i det kokande vattnet någon minut. 
  5. Ta upp och kyl ner i isvatten. 
  6. Häll av vattnet och torka spetskål och purjolök väl på en kökshandduk.
  7. Finhacka dillen. 
  8. Blanda majonnäs, dill och senap. Smaka av med salt. 
  9. Blanda majonnäsen med spetskål och purjolök.
Fiskburgare:
  1. Hacka torsken grovt. 
  2. Finhacka dillen
  3. Dela, kärna ur samt finhacka jalapeñon.
  4. Blanda torsk, salt, dill, citronskal och jalapeñon.
  5. Forma till burgare. 
  6. Stek i smör coh rapsolja.
Montering:
  1. Stek hamburgerbrödet på snittytan precis före servering.
  2. Lägg ihop bröd, fiskburgare och kålsalladen. Servera och njut direkt!

Kommentera här: