0 Läs mer >>
 
Ingredienser
  • Baguette
  • 1 burrataost
  • 2 msk olivolja
  • 10-12 små romanticatomater
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 12-25 basilikablad
  • Skalet från en halv citron.
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Skär skivor av baguetten och lägg på en plåt med bakplåtspappar.
  3. Pensla med 1 msk olivolja och låt rosta i ugnen i 5-8 minuter, tills de är gyllene runt kanterna.
  4. Finhacka tomaterna, vitlöksklyftan samt basilikabladen.
  5. Blanda allt i en skål. 
  6. Tillsätt 1 msk olivolja, rivet citronskal och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Låt dra till servering.
  8. Lägg de rostade surdegssnittarna på ett serveringsfat. 
  9. Skeda på tomatblandningen.
  10. Dra loss bitar av burratan och lägg ovanpå.
  11. Dekorera med basilikablad, rivet citronskal. Strö på lite flingsalt och dra något varv med svartpepparkvarnen. Ringla över lite olivolja.
  12. Servera direkt!

Bruschetta med tomat ...

0 Läs mer >>
 
Nu när rabarbern äntligen börja kika fram så rekommenderar vi starkt denna efterrätt!
 
Ingredienser
4-6 personer
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 digestivekex
  • 25 g smält smör
  • 0,5 rabarberstjälk
Rabarberkompott
  • 250 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
 
Gör så här
Rabarberkompott: 
  1. Skölj och skiva rabarbern.
  2. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur. 
  3. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med vaniljstång och frön, socker och vatten.
  4. Låt koka i 10-15 minuter till en kompott. Låt svalna helt.
Cheesecake
  1. Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt. 
  2. Smula kexen och blanda med smöret och salt. 
  3. Hyvla rabarbern tunt på mandolin eller med skalare. Lägg i iskallt vatten och låt sedan rinna av på hushållspapper eller en ren kökshandduk.
  4. Varva kex, kompott och färskostkräm i glas. Toppa med den hyvlade rabarbern. 

Rabarbercheesecake i ...