

Och det går bra att servera den året runt, men i receptet jag har heter den "Iskall Nyårsdröm".
Enligt receptet (ifrån Allers 1/04) räcker kakan till 8 pers, tar 60 minuter att göra och kräver 3 timmar i frysen.
Är man fler än 8 personer brukar jag dubbla receptet på fyllning.
Tycker nästan att den blir bättre så.
Gott Nytt År!
Detta behövs till bottnen:
- 300 g mandelmassa
- 2 ägg
- 2 msk potatismjöl
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 ägg
- 2 msk konjak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Riv mandelmassan.
- Vispa upp äggen och blanda med mandelmassan och potatismjölet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
- Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
- Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
- Vispa grädden.
- Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
- Vispa upp äggen i en stor bunke.
- Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Rör ner konjaken och sist grädden.
- Bre ut moussen över kakan i formen.
- Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.
Hallonsås:
- 250 g frysta hallon
- 2-3 msk strösocker
Gör så här:
- Tina hallonen och mixa med sockret efter smak.
- Sila eventuellt för en slät sås.
Servering:
- Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering.
- Garnera med silverkulor eller bär och servera med hallonsåsen.