Skojar till chokladbollar och gör spindlar av dem nu till Halloween.
Detta behövs:
- 150 g rumstempererat smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vatten (eller kallt kaffe)
- 4 dl havregryn
- 100 gr mörk choklad
- lakritsremmar till ben
- strössel för garnering och ögon
Gör såhär:
- Rör ihop smör och socker.
- Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn.
- Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker.
- Förvara dem en stund i frysen eller kylen så de blir kalla.
- Klipp lakritssnörena i ca 2-3 cm långa bitar till ben på spindeln.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad.
- Rulla chokladbollarna i den smälta chokladen.
- Lägg dem på ett bakplåtspapper och fäst fast ben på sidorna och sätt sockerpärlor eller lite större strössel för ögon och strössla lite på ryggen på spindlarna.
- Låt stå kallt innan servering.