0 Läs mer >>
 
Skojar till chokladbollar och gör spindlar av dem nu till Halloween.
 
 
Detta behövs:
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten (eller kallt kaffe)
  • 4 dl havregryn
  • 100 gr mörk choklad
  • lakritsremmar till ben
  • strössel för garnering och ögon
 
Gör såhär:
  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn.
  3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker.
  4. Förvara dem en stund i frysen eller kylen så de blir kalla.
  5. Klipp lakritssnörena i ca 2-3 cm långa bitar till ben på spindeln.
  6. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
  7. Rulla chokladbollarna i den smälta chokladen.
  8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och fäst fast ben på sidorna och sätt sockerpärlor eller lite större strössel för ögon och strössla lite på ryggen på spindlarna.
  9. Låt stå kallt innan servering.
 
 

Halloween Spindlar

0 Läs mer >>
 
Vi åt gnocchi för första gången på väldigt länge för några veckor sedan och blev helt fast. Så gott och verligen ett bra tillbehör om man vill skippa pastan ibland... Detta recept är enkelt att slänga ihop och blev väldigt gott! Om man vill kan man ha i morötter, paprika osv. 
 
Ingredienser:
  • 500g färsk gnocchi 
  • 3 dl finriven percorinoost
  • 400 g färs (nöt eller vego)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk torkad organo
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk honung
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175˚.
  2. Stek köttfärsen i olja tills den är brun och smulig.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt purjolök, vitlök och de torra kryddorna och stek med under omrörning tills löken är mjuk.
  5. Tillsätt tomatpurén, stek lite till och häll i krossade tomater, vatten, vinäger och honung. Låt småputtra ca 15 min.
  6. Vänd runt gnocchin med köttfärssåsen och lägg i en ugnsform.
  7. Toppa med riven pecorino och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  8. Servera med en grönsallad.

Gnocchigratäng med kö...

0 Läs mer >>
 
Jag har hittat den så kallade REKO-ringen här upp i Umeå. I gruppen kan man köpa närproducerade råvaror mm vilket är väldigt trevligt. Det var en som sålde Eldost vilket vi var tvungna att testa och hittade då detta recept. Mycket gott och fantastiskt god ost!
 
Ingredienser
  • 150 g halloumi
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 ask, dvs 150 g, färskost pesto & ruccola
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Persilja
  • Bladspenat
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Valfri pasta
Gör så här:
  1. Skär halloumin i mindre bitar/skivor och stek dem gyllene i smör.
  2. Dela champinjonerna i kvartar och ha i dem i stekpannan.
  3. Ha i färskost, grädde, vitlök och bladspenat i stekpannna. 
  4. Smaka av med persilja, salt och peppar. 
  5. Servera med valfri pasta, antingen vid sidan om eller dirket i såsen.

Krämig pasta med hall...

0 Läs mer >>
 
En god variant på den klassiska bolognesen. 
Ingredienser: 
  • 500 g nötfärs
  • 1 salsiccia
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 förpackningar krossade tomater á 400g
  • 2 lagerblad
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Klipp upp skinnet på salsiccian och gröp ur färsen. 
  2. Blanda nötfärsen och korvfärsen.
  3. Skala och hacka gul löken och vitlöken. Fräs tillsammans i oljan ca 3 minuter.
  4. Tillsätt färsblandningen och fräs under omrörning 5-10 minuter. 
  5. Häll på vinet och låt det koka in. 
  6. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 40 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Salsicciabolognes

0 Läs mer >>
 
Såg detta recept när jag tittade runt på youtube och det såg så gott ut att jag var tvungen att testa! Verkligen värt att testa, jättegott!
 
Ingredienser:
  • Gnocchi
  • Purjolök
  • Champinjoner
  • Spenat
  • Grädde
  • Ost 
Gör så här:
  1. Hacka purjolöken och champinjonerna. Fräs tillsammans i en stekpanna.
  2. Koka gnocchin enligt förpackningen. 
  3. När gnocchin är klar häll i den i stekpannan och ha i grädde, ost och spenat. 
  4. Klart för servering! 

Gnocchi med champinjo...

0 Läs mer >>
 
Niclas har ett nytt paradbak. 
Efter att ha tittat på Timjan, Tupp och Tårta där denna paj bakades, 
har den ätits endel hemma hos oss.
Var lite skeptisk till yoghyrt som tillbehör, eftersom minnet från Louisiana där de serverade äppelpaj med crème fraiche inte var någon höjdare.
Men till denna väldigt söta paj fungerar vaniljyoghurt väldigt bra.
Tips, man kan även använda Arlas mild grekisk yoghurt vanilj som sås.
 
Detta behövs:

Paj:
  • 225 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
  • 500 g hallon
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • Florsocker att pudra ovanpå
 
Krämig vaniljyoghurt:
  • 4 dl krämig turkisk yoghurt
  • 2-3 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
  1. Blanda smör och socker smidigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smörblandningen.
  3. Bearbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Låt degen vila i kylen i ett par timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft.
  6. Blanda hallon, potatismjöl och sirap en i pajform.
  7. Smula deg över hallonen.
  8. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått gyllene färg, ca 20 minuter.
  9. Låt svalna och pudra över florsocker.
  10. Smaka av yoghurt med vaniljsocker.
 
 
 

Hallongrottspaj med k...