Majsplättar

 
I sommar har vi verkligen blivit bättre på att äta vegetariskt, tack vare Lovisa.
I dag blev det majsplättar som vi serverade tillsammans med grönkålschips och kall limesås.
 
 
Detta behövs till ca 14 plättar:
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2½ dl majs
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • olja till stekning
 
Gör så här:
  1. Hacka löken fint.
  2. Häll av majskornen.
  3. Vispa upp äggen lätt och tillsätt mjölk och mjöl. Vispa till en slät smet.
  4. Tillsätt majs, lök, ost och salt.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten till små plättar.
  6. Grädda till fin färg på båda sidorna.

Kommentera här: