Detta behövs till 4 portioner:
- 320 g pasta
- 120 g bacon
- 2 kycklingfiléer
- 0,5 purjolök, strimlad
- 250 g champingoner, delade
- 3 dl grädde
- 100 g ädelost, tex Kvibille gräddädel
- Svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt.
- Salta och peppra och lägg på ett fat.
- Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna.
- Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
- Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.