Här är ett eget "hitte-på" recept som vi gärna äter både sommar och vinter.
Blev så glada när vi hittade grillost av halloumityp från Skottorp i Laholm.
Detta behövs till 4 personer:
- 4 dl mathavre
- 1 liten rödlök
- 1 röd paprika
- 1 burk kalamataoliver
- ett par nävar bladspenat
- 100 gram svartkål eller grönkål
- 2 paket grillost/halloumi
- smör
- olivolja gärna med citron
- flingsalt
Gör så här:
- Koka mathavre enligt anvisningar på förpackningar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort stjälken från kålen och olja in bladen.
- Lägg på en bakplåtsklädd plåt och strö på lite flingsalt.
- Låt stå mitt i ugnen tills bladen fått fin färg och torkat - ska bli som chips.
- Finkhacka lök och paprika.
- Skiva osten i stavar och stek dessa i smör på mellanstark värm under lock.
- När mathavren har en minut kvar, lägg i den hackade löken i vattnet så det får gå med det sista. Häll därefter av och havren och häll tillbaka i kastrullen.Blanda i en matsked olivolja.
- Blanda i paprikan i havren.
- Varva alla ingredienser på ett uppläggningsfat.