
En ny favoriträtt hemma hos oss i Umeå!
När vi gör denna använder vi oss av svensk grillost istället för halloumi!
Orginalreceptet kommer från Jennie Walldén och i det ska det vara koriander vilket vi inte är så försjusta i så istället blir det lite persilja på toppen ;)
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 gula lökar, finhackad
- 5 vitlöksklyftor, rivna
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen gurkmeja
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk garam masala
- 1 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 1 kruka koriander, tjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
- 600 g svensk grillost
- olja till stekning
- salt och svartpeppar
Till servering: Ris och matyoghurt.
Gör så här:
- Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt.
- Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
- Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut.
- Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
- Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde.
- Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna med olja.
- Lägg den steka halloumin i såsen. Blanda runt.
- Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt. Toppa med korianderblad.