4 portioner
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklytor
- 1 stor morot
- 250 g champinjoner
- 3 msk neutral olja
- 600 g grytbitar av nötkött
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 dl kinesisk soja
- 1 dl ostronsås
- 1 kanelstång
- 2 stjärnanis
- 0,5 dl strösocker
- 3 köttbuljongtärningar
- 1,5 l vatten
- 250 g risnudlar
- 2 msk neutral olja
- 150 g böngroddar
- 1 kruka koriander
- 3 finskurna salladslökar
Gör så här:
- Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och krossa vitlöken.
- Skala moroten och skär i bitar.
- Ansa och halvera champinjonerna om de är stora.
- Hetta upp en gryta med olja och lägg i köttbitarna. Fräs tills de får färg och krydda med salt och peppar.
- Tillsätt lök, vitlök, morot, champinjoner, soja, ostronsås, kanelstång, stjärnanis, socker, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och skumma av. Låt koka på svag värme ca 1 ½ timme.
- Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
- Dela upp nudlarna i 4 skålar (för 4 port) och häll därefter i soppan. Toppa med böngroddar, koriander och salladslök.