Pasta med kantareller, spenat och färska örter

 
Ingredienser:
  • 500 g kantareller (funkar även med konserverade kantareller)
  • 1 bananschalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • ev maizena till redning
Till servering:
  • 320 g pasta
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl hackade örter, tex timjan och persilja
Gör såhär:
  1. Putsa svampen och skär ev i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök i smör. Salta, peppra och rör om då och då.
  2. Häll i grädde och vatten. Låt såsen småputtra ca 5 min. Red av såsen med maizena om ni önskar en tjockare konsistens.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen under tiden såsen puttrar. Blanda pastan med såsen, spenat och färska örter.
 

Kommentera här: