Ädelostpasta med kyckling och bacon

 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 250 g champingoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, tex Kvibille gräddädel
  • Svartpeppar
 
Gör så här:
  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt.
  5. Salta och peppra och lägg på ett fat.
  6. Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna.
  7. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
  8. Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Kommentera här: