Kokosrutor på mördegsbotten

 
En smarrig kaka med lite av varje - mördegsbotten, hallonsylt och kokos på toppen.
 
 
 
Detta behövs till botten:
  • 200 gram smör
  • ¾ dl socker
  • 5 dl vetemjöl

Detta behövs till fyllning:

  • 5 ovispade äggvitor
  • 200 gram kokos
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl fast hallonsylt
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta samman mjöl, socker och smör direkt på bakbordet eller i en matberedare.
  3. Kavla ut den smidiga degen till ca 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
    (Jag brukar kavla direkt på bakplåtspappret. Lägg en lätt fuktad handuk under pappret så åker det inte iväg så lätt.)
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter till ljusbrun färg.
  5. Under tiden botten är i ugnen gör du fyllningen:
    Blanda äggvitor, socker och kokos i en kastrull.
  6. Sätt på medelstark värme och rör hela tiden tills dess att smeten tjocknar och börjar sjuda.
  7. Dra kastrullen från plattan.
  8. Ta ut den färdiggräddade botten från ugnen.
  9. Höj värmen till 200 grader.
  10. Bred sylten på botten och fördela kokossmeten över hela kakan.
  11. Grädda i ca 7 minuter tills dess att kokossmeten blivit ljust brun.
  12. Ta ut kakan och låt den svalna något innan du skär den i rutor.
 

Kommentera här: