Ost & skinkfylld lövbiff med gott mos

Hittade detta recept i en tidning hos frissan och det såg så gott ut.
Och det var det!
Hade dock ingen rödlök hemma, så det fick blir gullök.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 8 st lövbiffar
  • smör till stekning
  • 2 msk dijonsenap8 skivor rökt skinka
  • 8 skivor lagrad ost
  • salt & peppar
  • 2 dl kalvbuljong
  • hackad persilja
 
Picklad lök:
  • 1 rödlök
  • ½ dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
 
Potatismos:
  • 700 gram potatis av mjölig sort
  • ca 2 dl gräddmjölk
  • 50 gram smör
  • salt & vitpeppar
 
Gör så här - Picklad lök:
  1. Skala löken och skär tunt.
  2. Koka upp ättika med socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta kastrullen från värmen och lägg i löken. Ställ åt sidan.
 
Gör så här - Mos:
  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Koka upp gräddmjölken.
  3. Låt potatisen rinna av och mösa sedan med gräddmjölken och smöret.
  4. Vispa fluffigt med en ballongvisp och smaka av med salt och peppar.
 
Gör så här - Lövbiff:
  1. Lägg ut lövbiffen på arbetsbänken.
  2. Bred senap över köttet.
  3. Lägg en skiva skinka och en rejäl skiva ost på varje lövbiff och vik ihop.
  4. Salta och peppra.
  5. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och lägg i lövbiffen när smöret skiftar mot brunt.
  6. Stek ca 1 minut på varje sida.
  7. Ta upp köttet och koka ur pannan med buljongen.
  8. Servera lövbiffarna med picklad lök, potatismos, skyn och lite persilja på toppen.

Kommentera här: