Pasta med Linssås

 
Här är receptet till Lotta Lundgrens pasta lenticchie. När vi gjorde detta använde vi oss av röda linser istället för gröna och fick krydda lite extra. Vi tyckte att det blev bra tillslut och det kommer lagas igen här hemma. 
Ingredienser:
  • 320 g spagetti
  • 140 g bacon, tärnat (går att utesluta)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk chiliflakes 
  • 460 g kokta gröna/röda linser (avrunnen vikt, avsköjda)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl pastavatten
  • Salt & peppar
  • Servera gärna med bladpersilja och Grana pandano (riven)
Gör såhär:
  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek bacon knaprigt i torr panna.
  3. Tillsätt vitlök, tomatpuré och chiliflakes och låt fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt linser, grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner spagettin i linssåsen.
  7. Strö över hackad persilja och riven grana padano.

Kommentera här: