Belugabolognese

 
Perfekt alternativ till den vanliga bolognesen! Tänk på att koka linserna eller lägga dem i blöt innan. 
 
Ingredienser:
  • Spagetti
  •  1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 10 soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Svartpeppar och salt
Gör så här:
  1. Tillaga linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull.
  3. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut.
  4. Rör ner linser, krossade tomater, soltorkade tomater, crème fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Klart för servering. 
 

Kommentera här: