Gnocchigratäng med köttfärssås

 
Vi åt gnocchi för första gången på väldigt länge för några veckor sedan och blev helt fast. Så gott och verligen ett bra tillbehör om man vill skippa pastan ibland... Detta recept är enkelt att slänga ihop och blev väldigt gott! Om man vill kan man ha i morötter, paprika osv. 
 
Ingredienser:
  • 500g färsk gnocchi 
  • 3 dl finriven percorinoost
  • 400 g färs (nöt eller vego)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk torkad organo
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk honung
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175˚.
  2. Stek köttfärsen i olja tills den är brun och smulig.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt purjolök, vitlök och de torra kryddorna och stek med under omrörning tills löken är mjuk.
  5. Tillsätt tomatpurén, stek lite till och häll i krossade tomater, vatten, vinäger och honung. Låt småputtra ca 15 min.
  6. Vänd runt gnocchin med köttfärssåsen och lägg i en ugnsform.
  7. Toppa med riven pecorino och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  8. Servera med en grönsallad.

Kommentera här: