Kräftpasta
Detta goda recept på kräftpasta hittade vi i augustinumret av Buffé.
Kommer vi defenitivt att göra massor av gånger framöver.
Detta behövs till 4 portioner:
- ½ purjolök ca 200 g
- 1 röd chili
- 250 g körsbärstomater
- 300 g spagetti
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk finrivet citronskal
- ca 200 g skalade kräftskärtar
- 1½ dl finriven parmesan
- salt
- svartpeppar
- dill att toppa med
Gör så här:
- Ansa och skölj purjolöken noga.
- Skiva den tunt.
- Dela , kärna ur och finhacka chilin.
- Halvera tomaterna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan, ca 5 minuter tills löken mjuknar.
- Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare i 2 minuter.
- Häll på grädde och låt koka ihop.
- Smaka av med citronskal, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Vänd ner kräftskärtarna.
- Blanda pastan med såsen och hälften av osten.
- Toppa med resten av osten och lite dill.