Kräftpasta

 
 
 
Detta goda recept på kräftpasta hittade vi i augustinumret av Buffé.
Kommer vi defenitivt att göra massor av gånger framöver.
 
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • ½ purjolök ca 200 g
  • 1 röd chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 300 g spagetti
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • ca 200 g skalade kräftskärtar
  • 1½ dl finriven parmesan
  • salt
  • svartpeppar
  • dill att toppa med
 
Gör så här:
  1. Ansa och skölj purjolöken noga.
  2. Skiva den tunt.
  3. Dela , kärna ur och finhacka chilin.
  4. Halvera tomaterna.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan, ca 5 minuter tills löken mjuknar.
  7. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare i 2 minuter.
  8. Häll på grädde och låt koka ihop.
  9. Smaka av med citronskal, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  10. Vänd ner kräftskärtarna.
  11. Blanda pastan med såsen och hälften av osten.
  12. Toppa med resten av osten och lite dill.
 
 

Kommentera här: